ENERGETSKI PREGLED ZGRADE

Energetski pregled je postupak kojim se analiziraju postojeća potrošnja i energetska svojstva zgrade te određuje isplativost mogućnosti za uštede energije. Često se energetski pregled zgrade naziva i energetski audit. Naše iskustvo i stručnost Best Energy Solutions dokazana velikim brojem dosad obavljenih energetskih pregleda jamstvo su kvalitete koju pružamo.

Izvješće o energetskom pregledu zgrade sadržava:

  • podatke o osnovnoj potrošnji energije građevine s pokazateljima potrošnje,
  • analizu postojećih građevinskih i arhitektonskih elemenata zgrade, sustava grijanja, hlađenja i ventilacije, pripreme potrošne tople vode, sustava rasvjete i ostalih potrošača električne energije,
  • procjenu ušteda energije, definiranje mjera za smanjenje potrošnje energije i poboljšanje energetske učinkovitosti,
  • izračun isplativosti primjene mjera za poboljšanje energetske učinkovitosti.

Zakonske obveze provođenja energetskih pregleda

Zakonske obveze provođenja energetskih pregleda drugačije su za javne zgrade i velike potrošače od onih za jednostavne zgrade. BEST ENERGY SOLUTIONS je ovlašten za provođenje svih vrsta energetskih pregleda. Ukoliko niste sigurni koja je Vaša obveza prema Zakonu obratite nam se sa povjerenjem. Naše iskustvo i stručnost dokazana velikim brojem dosad obavljenih energetskih pregleda jamstvo su kvalitete koje pružamo.
Pravilnik o energetskim pregledima građevina
Ovim su Pravilnikom propisani uvjeti za provođenje energetskog pregleda građevine te dužnosti ovlaštenih osoba i obveznika provođenja energetskog pregleda.

Pravilnik o energetskim pregledima građevina i energetskom certificiranju zgrada

Ovim Pravilnikom propisuje se provođenje energetskih pregleda građevina radi utvrđivanja energetskih svojstava i načina gospodarenja energijom u građevinama koje troše energiju i vodu, utvrđivanja mjera za poboljšanje energetske učinkovitosti i njihovih isplativosti te provođenje energetskog certificiranja zgrada.