INDUSTRIJA

Svaka tvrtka koja u sklopu svoje djelatnosti ima neki proizvodni proces ima potrebe za energijom. Ukoliko tvrtka investicijom u energetsku učinkovitost ostvari određene uštede, poslovat će konkurentnije te imati veću zaradu. Osim toga, postoje zakonske obveze (za velike tvrtke) koje zahtjevaju obavljanje energetskog pregleda ili uvođenja sustava za uštedu energije. Pri tom je potrebno razlikovati energetski pregled tvrtke od energetskog pregleda zgrade u vlasništvu iste. Pravilnik za energetske preglede velikih poduzeća još uvijek je u pripremi, a eneregetski pregledi zgrada su već nastala zakonska obaveza.

BEST ENERGY SOLUTIONS je u posljednjih nekoliko godina obavio velik broj energetskih pregleda zgrada u tvrtkama te je na taj način omogućio uvid u efikasnije upravljanje potrošnjom, bilo da se radi o investiranjem u ovojnice zgrada, rasvjete u pogonu ili zamjenom strojeva modernijim i energetski učinkovitijim.

Energetski pregled

Energetski pregled je postupak kojim se analizira postojeća potrošnja i energetska svojstva zgrade ili građevine te određuje isplativost mogućnosti za uštede energije. Provedba energetskog pregleda tek je prvi korak u energetskoj obnovi i povećanju energetske učinkovitosti. Cilj BEST ENERGY SOLUTIONS-a je biti prvi izbor klijentima koji žele ulagati u objekte, smanjiti potrošnju energije, biti energetski učinkovitiji i koje ne zanima samo energetski certifikat kao zakonska obveza.

Zakonske obveze provođenja energetskih pregleda

BEST ENERGY SOLUTIONS je ovlašten za provođenje svih vrsta energetskih pregleda. Ukoliko niste sigurni koja je Vaša obveza prema Zakonu obratite nam se sa povjerenjem. Naše iskustvo i stručnost dokazana velikim brojem dosad obavljenih energetskih pregleda jamstvo su kvalitete koje pružamo.

Zakonska obaveza izrade energetskog certifikata

Energetski certifikat mora imati svaki poslovni prostor javne namjene veći od 250m2. Bilo da se radi o maloj, srednjoj ili velikoj tvrtki, moguće je ostvariti sufinanciranje izrade energetskog certifikata od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU). Ukoliko tvrtka želi, može ostvariti sufinanciranje i za uvođenje sustava ISO 50001, za koji koristimo usluge naših vanjskih partnera.

Projektna dokumentacija

Projektna dokumentacija je osnovni dio dokumentacije prilikom prijave projekata za sufinanciranje. Ukoliko dokumentacija nije dobro pripremljena, moguće je odbijanje sufinanciranja. Ukoliko se radi o glavnom projektu, obratite nam se s punim povjerenjem, bilo da se radi o elektro ili građevinskom projektu. Zajedno s našim vanjskim partnerima pripremamo i projekte u području strojarstva.

Zašto BEST ENERGY SOLUTIONS?

  • Izrada projektne dokumentacije od strane ovlaštenog projektanta
  • Priprema dokumentacije za sufinanciranje te dobivanje subvencija za ulaganje do 80%
  • Pomoć pri odabiru izvođača i nadzor nad gradnjom
  • Izrada završnog energetskog certifikata

Savjetovanje kod energetske obnove u industriji

Usluge tehničkog savjetovanja omogućuju investitoru pravilno određivanje važnosti investicije u skladu sa svojim poslovnim planovima te definiranje prioriteta prema količini ušteda koje postiže predmetnom investicijom. BEST ENERGY SOLUTIONS također nudi savjetovanje u području prijavljivanja projekata na natječaje i pozive FZOEU, kao i na ostala nadmetanja u području energetske učinovitosti te pomoć u pripremi dokumentacije.

BEST ENERGY SOLUTIONS nudi sljedeće usluge:

• tehničko savjetovanje na području elektrotehnike, strojarstva i energetike
• usluge savjetovanja na području racionalizacije potrošnje energije
• analizu troškova i potrošnje energenata
• planiranje i optimiranje potrošnje električne energije